Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Natuurpunt Waasland Kern Zwijndrecht: woensdag 20 en dinsdag 26 juni van 19u tot 21u
In het Vlietbos dreigen tienduizenden reuzenbalsemienen (een exoot) de oorspronkelijke vegetatie te vernietigen. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Daarom worden ze met de wortelkluit uitgetrokken en meteen afgevoerd. Maar wees gerust, het uittrekken van de planten vraagt zo weinig kracht, dat het kleinste kind dat kan. Omdat de klus mogelijk niet op 1 avond kan geklaard worden, programmeren we 2 data. Breng werkhandschoenen en stevige schoeisel mee.

Afspraak: 9u30 hoek Oude Dwarslaan- Verbrandendijk, tegenover Basic Fit. 
Info: René Maes tel. 0494 178586 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook al gemerkt dat het fijner is om te bewegen in de natuur? Of dat je vrolijker wordt na een stevige natuurwandeling? Niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en zelfs korte wandelingen in het groen herstellen het concentratieniveau.

Doe mee aan 30-30 en ervaar het zelf. Ga van 15 september tot en met 14 oktober 2018 de uitdaging aan en beweeg 30 dagen lang, 30 minuten per dag in het groen. 
Meer info vind je via deze link.

Voor het derde jaar op rij doet Team Daknam mee met Expeditie Natuurpunt. Dit om de Daknamse meersen en de andere natuurgebieden van Natuurpunt Waasland-Zuid nog groter, mooier en waardevoller te kunnen maken. Dit jaar gaan ze de uitdaging aan om op 1 weekend 70 km te wandelen, van Tienen naar Mechelen. Da's een behoorlijke uitdaging én verdient zéker uw steun!

Deze keer wil men de ingezamelde centen gebruiken om via graafwerken een stukje dottergrasland met orchideeën te creeëren en om een aantal banken te plaatsen in de Daknamse meersen. Ook de voorgaande 2 jaren werden de centen goed besteed aan de aanleg van 6 poelen en de aankoop van een perceeltje.

Wil je meer te weten komen over onze gebieden? Neem dan een kijkje op www.natuurpunt-zuid-waasland.be.

Nieuws en foto’s uit de Daknamse Meersen vind je op www.facebook.com/daknamsemeersen (ook voor wie geen eigen Facebook account heeft). Daar vind je ook de aankondigingen voor onze activiteiten.

Hoe kan je ons steunen? 

Klik op 'steunen' op www.teamdaknam.be en je kan meteen een duit in ons spaarpotje deponeren! Vanaf 40 EUR ontvang je een fiscaal attest (waarmee je bijna de helft van dat bedrag via je belastingen terugkrijgt).