Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Natuurpunt Waasland vzw is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten in het werkingsgebied. Sinds 1/1/2017 bundelt Natuurpunt Waasland de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Zuid Waasland en het voormalige Natuurpunt WAL.

Sinds 25/3/2018 maakt ook Natuurpunt Hamme deel uit van Natuurpunt Waasland , en is ook Natuurpunt CVN Waasland (Wase natuurgidsen) toegetreden tot Natuurpunt Waasland vzw. 

Het werkingsgebied van Natuurpunt Waasland vzw omvat elf gemeenten: Antwerpen Linkeroever, Zwijndrecht, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Sint Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren en Hamme. We hebben bijzondere aandacht voor de Schelde met haar slikken en schorren en de Durme, die beiden door ons werkingsgebied lopen.

Natuurpunt Waasland vzw komt tevens op voor het behoud van de biodiversiteit en een gezond leefmilieu in haar werkingsgebied.

De website van Natuurpunt Waasland Noord vind je hier, de website van Natuurpunt Waasland Zuid vind je hier. De website van kern Kruin vind je via deze link en de website van kern Hamme vind je hier

NPW 20210202 Winteractie 2020De jaarlijkse Winteractie van Natuurpunt Waasland, waarbij we inheemse bos- en fruitplanten, nestkasten en vogelvoer verkopen in onze regio, kende dit jaar een ietwat hobbelig parcours.

Het enthousiasme bij onze leden en sympathisanten was daar zeker de oorzaak niet van; zij zorgden met onze vrijwilligers voor toch weer een succesvolle actie.

De initieel geplande levering eind november werd immers omwille van de tweede coronagolf noodgedwongen verschoven naar december.

Ook toen was de beperkte maximale bezetting van de vrijwilligers-ploegen - maximum vier mensen per locatie - een noodzakelijke maatregel omwille van het nog steeds sterk aanwezige virus.

Dat betekende wel dat het sorteren en leveren van het materiaal een taak werd die door veel minder schouders gedragen kon worden.

Toch hebben onze logistieke ploegen hier een puik stukje werk verzet: over het hele Waasland verdeelden ze ongeveer twee ton vogelvoer, een honderdtal voedersilo’s en nestkasten en net geen 8000 stuks plantgoed.

Op die manier werd het Waasland weer een stukje groener, met dank aan de vrijwilligers, leden en klanten die hier mee een succes van maakten. Graag bedanken we ook de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Stekene voor de ondersteuning die we van hen kregen.