Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Op 28 april heten we je welkom in het Natuurpunthuis te Melsele. We zijn dan bijna een jaar op post in ons nieuwe omnivalente huis en willen buren, leden en sympathisanten uitnodigen om
een kijkje te komen nemen. In deze PDF vind je meer informatie over onze opendeurdag.

Om 10u30 en 14u organiseren we twee geleide wandelingen in het nabijgelegen Molenbeekpark. In de namiddag zijn daar lokale imkers  aanwezig. Wie graag gratis meewandelt, mag een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar inschrijven is niet verplicht. 

Wandelaars en gidsen verzamelen om 10u20 en 13u50 aan het Natuurpunthuis en vertrekken vandaar met de gidsen naar het Molenbeekpark. 

Meer weten? Bel 03 722 15 37 (tijdens de kantooruren) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag tot dan!

Het citizen science-project CurieuzeNeuzen van de Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard wil in kaart brengen hoeveel stikstofdioxide het verkeer in jouw buurt uitstoot. Ook Natuurpunt roept op om deel te nemen aan dit onderzoek. Stikstofvervuiling tast namelijk niet alleen jouw gezondheid aan, maar ook die van bossen, heide en andere vegetaties. En dat is dan weer een bedreiging voor zeldzame vogels en zoogdieren.

De Vlaamse Regering besliste vorig jaar over een plan van aanpak om de stikstofvervuiling te doen afnemen, maar cijfers van VMM tonen dat er nog veel werk op de plank ligt. In tussentijd is grootschalig natuurherstel noodzakelijk om onze natuur gezond te houden. Die plannen zijn er vooralsnog niet.