Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

NPW 20210202 Winteractie 2020De jaarlijkse Winteractie van Natuurpunt Waasland, waarbij we inheemse bos- en fruitplanten, nestkasten en vogelvoer verkopen in onze regio, kende dit jaar een ietwat hobbelig parcours.

Het enthousiasme bij onze leden en sympathisanten was daar zeker de oorzaak niet van; zij zorgden met onze vrijwilligers voor toch weer een succesvolle actie.

De initieel geplande levering eind november werd immers omwille van de tweede coronagolf noodgedwongen verschoven naar december.

Ook toen was de beperkte maximale bezetting van de vrijwilligers-ploegen - maximum vier mensen per locatie - een noodzakelijke maatregel omwille van het nog steeds sterk aanwezige virus.

Dat betekende wel dat het sorteren en leveren van het materiaal een taak werd die door veel minder schouders gedragen kon worden.

Toch hebben onze logistieke ploegen hier een puik stukje werk verzet: over het hele Waasland verdeelden ze ongeveer twee ton vogelvoer, een honderdtal voedersilo’s en nestkasten en net geen 8000 stuks plantgoed.

Op die manier werd het Waasland weer een stukje groener, met dank aan de vrijwilligers, leden en klanten die hier mee een succes van maakten. Graag bedanken we ook de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Stekene voor de ondersteuning die we van hen kregen.