Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Natuurpunt Waasland vzw is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten in het werkingsgebied. Sinds 1/1/2017 bundelt Natuurpunt Waasland de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Zuid Waasland en het voormalige Natuurpunt WAL.

Sinds 25/3/2018 maakt ook Natuurpunt Hamme deel uit van Natuurpunt Waasland , en is ook Natuurpunt CVN Waasland (Wase natuurgidsen) toegetreden tot Natuurpunt Waasland vzw. 

Het werkingsgebied van Natuurpunt Waasland vzw omvat elf gemeenten: Antwerpen Linkeroever, Zwijndrecht, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Sint Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren en Hamme. We hebben bijzondere aandacht voor de Schelde met haar slikken en schorren en de Durme, die beiden door ons werkingsgebied lopen.

Natuurpunt Waasland vzw komt tevens op voor het behoud van de biodiversiteit en een gezond leefmilieu in haar werkingsgebied.

De website van Natuurpunt Waasland Noord vind je hier, de website van Natuurpunt Waasland Zuid vind je hier. De website van kern Kruin vind je via deze link en de website van kern Hamme vind je hier

2012.11.23 NPWAL opruimactie St.Annabos met PV 115Op Linkeroever en in Zwijndrecht zijn er veel mooie en gevarieerde natuurgebieden van hoge waarde. Natuurpunt Waasland probeert die bij het grote publiek kenbaar te maken door er geleide wandelingen in te organiseren.

Je vindt een overzicht van onze binnen- en buitenactiviteiten op onze activiteitenkalender.

Natuurgebieden kunnen ook wel wat mensenhulp gebruiken om hun waarde te behouden en te versterken. Zonder gericht natuurbeheer zouden orchideeën, vogels, vlinders, of amfibieën er op achteruitgaan en zou zwerfvuil zich opstapelen.

Voor specifieke biotopen stellen we een beheervisie op, die we stelselmatig uitvoeren met een “Beheerteam” van vrijwilligers, bijgestaan door deskundigen van Natuurpunt en de Vlaamse Overheid.

Ben jij iemand die af en toe wat tijd heeft en graag in contact komt met de natuur in je buurt? Wil je bv. een leefgebied voor kikkers maken, een duinbiotoop behouden, maaien om meer orchideeën of vlinders aan te trekken?

Treed dan (vrijblijvend) toe tot ons “Beheerteam”. Je zal dan af en toe een mail krijgen met de aankondiging van de beheeractiviteiten in de natuurgebieden van Antwerpen Linkeroever en Zwijndrecht. Soms gaan we met carpooling op verplaatsing naar de natuur in de Waaslandhaven. 

Natuurpunt Waasland zorgt steeds voor gereedschap, drank, versnapering, werkhandschoenen. Alle deelnemers zijn verzekerd voor ongevallen en schade aan derden. 

Graag meewerken aan meer natuur in de buurt? Geef je naam, mailadres en telefoonnummer op bij: 03 722 15 37 (kantooruren) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info: René Maes tel. 0494 17 85 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.