Achtste editie ‘Ganzondag’: bezoek het grenspark Groot-Saeftinghe

zondag 14 januari 2018 van 10u tot 17u

Na kerstfeestjes en nieuwjaarswensen kan een dagje uitwaaien en genieten van het landschap en de natuur aan de Schelde deugd doen. Daarom organiseert Natuurpunt Waasland de achtste editie van ‘Ganzondag’. Een dag waarop je meegevoerd wordt in een boeiend verhaal over vogels, natuur en het havengebied. Tegelijkertijd maak je kennis met enkele prachtige pareltjes van natuurgebieden en kan je in en om het toekomstige grenspark Groot Saeftinghe wandelen (http://www.grensregio.eu/projecten/grenspark-groot-saeftinghe).

In de natuur- en landbouwgebieden langsheen de Schelde verblijven elk jaar vele wintergasten. Brandganzen, kolganzen, grauwe ganzen, smienten en andere watervogels zullen dan ook in grote aantallen aanwezig zijn. Ook buizerd, kiekendief, torenvalk en misschien zelfs velduil kunnen present zijn. We zorgen voor telescopen en verrekijkers zodat je deze gasten goed kan bewonderen. 

De ‘ganse’ dag kan je meewandelen met gidsen in en om het grenspark in wording. Je kan ook op eigen houtje rondwandelen. Een kijkje aan de Scheldedijk kan ook heel wat moois opleveren: bij laag water komen hier steltlopers zoals kluut, wulp en scholekster hun kostje bij elkaar scharrelen.

Voor jonge kinderen hebben we een kinderzoektocht uitgestippeld waarop de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven om de woordpuzzel op te lossen en zo de sleutel tot de schatkist te bemachtigen en in ons schminkatelier kunnen de kinderen zich in een wild dier laten omtoveren!

Voor de volwassenen die met een gids op stap gaan, is er een gratis prijskamp met een prijzenpot van 100 euro.

Redenen genoeg om je na de feestdagen uit je zetel te hijsen en richting Schelde te trekken. Meer dan welkom !!

Start 10:30 – 11:00 - 11:30 – 12:30 – 13:00 – 13:30 - 14:00 – 14:30 – 15:00 
Geleide natuurwandeling Doelpolder (1,5 tot 2 uur - 3,5 km)

Start 10:30 – 11:00 – 13:30 – 14:00
Geleide cultuurhistorische wandeling projectgebied Hedwige-Prosperpolder (+/- 2,5 uur - 6,5 km).


Doorlopend:
Filmpjes over het Grenspark-project, ganzen en Rugstreeppad 
Warme en koude dranken, Gageleer, soep, broodjes, ....
Kinderzoektocht, schmink-atelier wilde dieren
Prijskamp met prijzenpot van 100€


Plaats: Infokeet, Zoetenberm 6A, 9130 Doel (deelgemeente van Beveren). 

De infokeet is gelegen op het kruispunt van de Westlangeweg en de Zoetenberm. Meer info vind je op sigmaplan.be. Parkeren kan aan de infokeet zelf.

Meer info over het programma vind je in deze mooie pdf.

Voor meer informatie over de Ganzondag, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel hem (0484 23 75 59)
Voor meer informatie over de wandelkalender van het  Grenspark Groot-Saeftinghe, zie de wandelkalender van het Grenspark.