Het Grote Vogelweekend in Haasdonk en Steendorp

Natuurpunt Waasland Kern Beveren en Scousele: zondag 28 januari
Natuurpunt Waasland en de Beverse groendienst nodigen je uit op zondag 28 januari om in Hof ter Saksen kennis te maken met overwinterende vogels. Je krijgt er de kans om met telescoop en verrekijker de vogels te observeren. Natuurgidsen geven deskundige uitleg rond het uitbundige vogelleven aan de voederplaats: koolmezen, staartmezen, zwarte mezen, kuifmezen, appelvinken, vinken, roodborstjes, sijzen, spechten, goudhaantjes, merels, boomklevers, gaaien, houtduiven, merels, groenlingen, … Je vindt er een tuinvogelinfostand, koffie en chocomelk. Klein en groot zijn welkom en kunnen er kennis opdoen om van eigen tuin een vogelparadijs te maken. Afspraak aan de oranjerie tussen 10 en 16 uur.


Info: Jerome De Bock tel. 03 775 97 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook aan het Natuurhuis Kapelstraat te Steendorp kan je tussen 14 en 16u met Natuurpunt Waasland Kern Scousele wintervogels spotten aan een voederstand. Er zijn geleide wandelingen langs twee voederplaatsen waar natuurgids en vogelkenner Gerry Heyrman uitleg geeft. Nadien kan je gezellig napraten in het Natuurhuis.
Info: Gerry Heyrman tel. 0498 57 72 24 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.