Winterwatervogeltellingen 2018

Natuurpunt Waasland Kernen Linkeroever, Zwijndrecht, Haven en Scousele

Watervogeltellingen weekends 13-14/01, 17-18/02 en 17-18/03
Graag meewerken aan de telling van de overwinterende watervogels in onze regio? Contacteer:
• Regio Temse/Steendorp: Gerry Heyrman tel. 0498 57 72 24 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
• Regio Linkeroever, Beveren, Zwijndrecht: René Maes tel. 0494 17 85 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
• Regio Kruibeke: Gilbert Smet tel. 0497 48 26 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zaterdag 13 januari aalscholverslaapplaatstelling 
Traditiegetrouw tellen we ook dit jaar de aalscholvers op hun slaapplaatsen. Gegevens verzamelen over deze prachtige zwarte duikende watervogel is van groot belang omdat die soms ter discussie staat omwille van zijn voorliefde voor vis…
Info: Luc Smet tel. 0485547476 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zaterdag 20 januari: tellen we de wulpen op hun slaapplaatsen
Onze regio is de thuishaven van een mooie winterpopulatie wulpen. Onze afdeling heeft al een lange traditie van tellingen op hun slaapplaatsen in de Waaslandhaven en de Scheldepolders, recent ook in Kruibeke. De tellingen gebeuren op meerdere plaatsen tegelijk, beginnen om 16u en eindigen om 18u15. Hiervoor hebben we veel tellers nodig. Geef voor deze actie je naam op bij René Maes.
Info: René Maes tel. 0494 17 85 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zaterdag 27 januari: tellen we de meeuwen op hun slaapplaatsen
Onze regio is in de winter een veilige plek voor meeuwen. Onze afdeling heeft al een lange traditie van tellingen op hun slaapplaatsen in de Waaslandhaven en de Scheldepolders; maar ook stroomopwaarts tot Temse. De tellingen gebeuren op vele plaatsen tegelijk, beginnen in de namiddag en eindigen als het donker is. Hiervoor hebben we erg veel tellers nodig. Jouw medewerking kan het verschil maken!

Info: Natuurpunt Waasland Kern Linkeroever en Haven: René Maes tel. 0494 17 85 86 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Info: Natuurpunt Waasland Kern Scousele: Gerry Heyrman tel. 0498 57 72 24 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.