Openschuurdag - Bodemsafari en Repair Café met geefplein

Natuurpunt Waasland kern Noord: 6 mei
Wat: Ontspannende ontmoetingsnamiddag met natuureducatieve activiteiten met Repair Café en Geefplein
Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 14u tot 17u

We verwachten je dit jaar terug in het natuurhuis Panneweel op deze eerste openschuurdag van 2018. Hopelijk wordt het een zonnige lentedag in onze weelderig bloesemende hoogstamboomgaard. De poorten van het natuurhuis gaan traditiegetrouw om 14u open en sluiten om 17u.

Net zoals vorig jaar is er om 14u30 een gegidste wandeling voorzien die ongeveer anderhalf uur duurt. Aan deze themawandeling in de omgeving kan je vrij deelnemen.

Op het erf vinden kindvriendelijke activiteiten rond het thema "Bodemsafari" plaats. Onder begeleiding van een natuurgids gaan ze op zoektocht naar wat er leeft op (en onder) de grond. Nadien gaan ze die met binoculairs en ander materaal bestuderen ...

Voor de allerkleinsten hebben we thema-gebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen.

Zelf kan je in en rond de boomgaard wandelen, verpozen op het gelegenheidsterras onder de oude perelaar of gewoon een babbeltje maken.

Ben je op zoek naar kleine geschenken, leuke hebbedingetjes, wenskaarten, ... loop dan zeker eens langs bij de stand van ‘Creatief voor Natuur’. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

Of heb je zin om eens lekker te snoepen? Ook dan kan je bij hen terecht voor gebak en huisgemaakte taarten. Je zal het je niet beklagen!

Enkele jonge mensen, begaan met de transitie gedachte, willen vandaag opnieuw te Sint-Gillis-Waas, ook met een Repair Cafe en een geefplein uitpakken. Wij stellen op onze openschuurdag alvast graag onze schuur ter beschikking. Zij zoeken steeds vrijwilligers om een namiddag te helpen. Ben jij handig met een naaimachine, heb je zicht op herstellen van kleine elektrische toestellen, kan je een hamer vastzetten op een steel... 

Meld je dan even aan bij hun werkgroepje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

We kijken al uit naar je komst! Verzend deze flyer aan je vrienden...

Meer info: Bert Raets, tel. 0485 31 28 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Transitie: Femke Van de Voorde, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openschuurdagen 2018