Whisk(e)ydegustatie


Natuurpunt Waasland Kern Hamme: zaterdag 27 oktober 2018
Whisk(e)y: een godendrank voor de ene, ondrinkbaar en agressief voor de andere. Whisk(e)y is nog steeds een hype en zij die door de microbe gebeten zijn voelen zich al snel connaisseur.

Het woord "whisky" wordt over het algemeen gebruikt voor whiskies gedistilleerd in Schotland, Canada, Australie, Japan en Europe, terwijl "whiskey" grotendeels wordt gebruikt voor spirits gedistilleerd in Ierland en America.

Iedereen kent wel Willam Lawson, J&B, Famous Grouse, … Dit zijn ook whisky’s, maar worden eerder gebruikt om cocktails van te maken. Soms is het spijtig voor de vruchtendrank die men er aan toevoegt.

Goede whisk(e)y, en dan spreken we over de maltwhisk(ey), kan prijzig zijn maar dit is relatief. Zij die er meer pap van gegeten hebben, zullen wel begrijpen dat de prijs niet alleen door de kwaliteit wordt bepaald maar toch in meerdere mate.

Wat interessant is aan het product is dat er voor elk wat wils is. Van bourbon naar sherry, van snoeperig naar zilt, van houterig naar turf en, met de speciale finishes, kan men ook al wijn, porto, rum, madeira en andere toetsen terug vinden. Sommigen zullen deze drank wel nooit appreciëren maar wie niet waagt blijft … Wie wil ervaren waarom whisk(e)y het ontdekken waard is, wat meer informatie wil of gewoon een goed product wil proeven, is van harte welkom op de presentatie.

Wie ooit Schotland bezocht heeft, de belangrijkste producent van whisky, weet dat dit land meer te bieden heeft dan whisky alleen. Dit komt uiteraard ook aan bod, maar kennis maken met whisk(e)y wordt de hoofdbrok.

De presentatie wordt gekruid met 5 whisk(e)ys aan een democratische deelnameprijs van 20 euro per persoon. Het minimale aantal deelnemers aan de whisk(e)ydegustie is 20 personen. Indien er te weinig deelnemers zijn, gaat deze jammer genoeg niet door. Ook zij, die deze drank niet lusten, kunnen de presentatie bij wonen. Per persoon wordt een halve fles cava voorzien.

De prijs voor deze deelnemers bedraagt 10 euro per persoon.

Samenkomst:
om 20u stipt in Zaal de Vrede, Vredestraat 5 te 9220 Moerzeke.
Info en contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0497 71 20 89

Inschrijven: kan door te storten van voormelde bedrag(en) op rekeningnummer van Natuurpunt Hamme: BE06 7370 2342 3422 met vermelding van “deelnemer whiskydegustatie” en/of “deelnemer whiskypresentatie” + het aantal deelnemers of door betaling aan één van de bestuursleden van Natuurpunt Hamme.

Inschrijven is verplicht en de inschrijvingsperiode wordt, om praktische redenen, ten laatste op 23 september 2018 afgesloten. Het aantal deelnemers wordt bepaald door het aantal betalingen. 

Organisatie: Natuurpunt Waasland kern Hamme