Natuurpunt Waasland is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten op de Antwerpse Linkeroever, Beveren, Kieldrecht, Kruibeke, Lokeren, Sint Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Zwijndrecht en Hamme.

Sinds 1/1/2017 bundelt Natuurpunt Waasland de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Waasland Zuid en het voormalige Natuurpunt WAL. Op 25/3/2018 trad ook Natuurpunt Hamme toe tot Natuurpunt Waasland.

groot20rietveld20klein

Natuurbescherming
Dankzij vele inspanningen van vrijwilligers heeft Natuurpunt Waasland al veel waardevolle natuurgebieden kunnen veiligstellen. Zo zijn er Blokkersdijk, de Grote Geule, het Groot Rietveld en vele andere gebieden: je vindt ze allemaal op deze website. 

Door te onderhandelen met overheden en deel te nemen aan gemeentelijke milieuraden willen wij nog meer natuur in onze streek beschermen. Ook via persacties brengen wij problemen in het licht en onze standpunten naar voren.

Natuur voor iedereen
Natuurpunt Waasland stelt gebieden open voor alle natuurliefhebbers om er te wandelen, tot rust te komen of een handje toe te steken bij het natuurbeheer. Regelmatig worden wandelingen, boottochten, beheerwerken, lezingen en tal van andere activiteiten georganiseerd. Het tijdschrift Natuur.Link, de maandelijkse nieuwsbrief Waseflits en de website houden alle leden op de hoogte van activiteiten en natuurnieuws uit de regio.

Contact
Voor vragen over onze activiteiten, lidmaatschap, inschrijving Waseflits of alle andere zaken, kun je altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De website van Natuurpunt Waasland Noord vind je hier, de website van Natuurpunt Waasland Zuid vind je hier. Op deze pagina vind je meer informatie over Natuurpunt Hamme.