Natuurpunt Waasland is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten op de Antwerpse Linkeroever, Beveren, Kieldrecht, Kruibeke, Lokeren, Sint Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

groot20rietveld20klein

Natuurbescherming
Dankzij vele inspanningen van vrijwilligers heeft Natuurpunt Waasland al veel waardevolle natuurgebieden kunnen veiligstellen. Zo zijn er Blokkersdijk, de Grote Geule, het Groot Rietveld en vele andere gebieden: je vindt ze allemaal op deze website. 

Door te onderhandelen met overheden en deel te nemen aan gemeentelijke milieuraden willen wij nog meer natuur in onze streek beschermen. Ook via Persacties brengen wij problemen in het licht en onze standpunten naar voren.

Natuur voor iedereen
Natuurpunt Waasland stelt gebieden open voor alle natuurliefhebbers om er te wandelen, tot rust te komen of een handje toe te steken bij het natuurbeheer. Regelmatig worden wandelingen, boottochten, beheerwerken, lezingen en tal van andere activiteiten georganiseerd. Het tijdschrift Groenlink, de maandelijkse nieuwsbrief Wal-post en de website houden alle leden op de hoogte van activiteiten en natuurnieuws uit de regio.

Contact
Voor vragen over onze activiteiten, lidmaatschap of alle andere zaken, kun je altijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..