Natuurpunt vzw heeft gronden en vijvers kunnen verwerven in de Vuurkouter in Steendorp (hoofdgemeente Temse). Goed voor 20.755 m².

Steendorp heeft een geschiedenis van steenbakken, van kleiputten en droogloodsen en van intensieve handenarbeid door mannen, vrouwen en kinderen in de kleinijverheid. In 1571 waren er reeds 8 gelagen (kleiontginning) op deze plaats.

De Vuurkouter is een geheel van gronden en oude kleiputten die vol water staan. Ze bevindt zich achter de Lepelstraat in Steendorp. Door allerlei afvoerperikelen staat er heel veel water in de enorme vijver. Daardoor is deze plaats al meerdere keren in het nieuws gekomen. Soms stroomt het water gewoon de straat over en dient het overgepompt te worden naar de dichtbijgelegen Schelde.

De andere kant van de medaille is veel mooier. Door die enorme hoeveelheid water en die diepe kleiputten is er een zeer mooi natuurbiotoop ontstaan. Watervogels, aalscholvers en ijsvogeltjes vinden dit een paradijs. In de lente bloeit hier de slanke sleutelbloem. Allerlei vissen en amfibieën vinden het er bijzonder fijn.

Door deze aankoop hopen wij een stuk natuur te vrijwaren van toekomstige verkavelingen.
Om deze aankoop te kunnen realiseren hebben wij centjes nodig. Mogen wij rekenen op uw milde financiële steun? De Natuurpunt Waasland-kern Scousele zal proberen om deze financiering rond te krijgen. Steun ons!

Stort jouw gift op rekening BE56 2930 2120 7588 met vermelding ‘Gift Natuurpunt - 6704 Vuurkouter’.

U krijgt een fiscaal attest voor een gift vanaf 40 euro. Dankzij de belastingvermindering van 45% die u kan realiseren, kost uw bijdrage uiteindelijk maar ongeveer de helft (volgens de voorwaarden in artikel 145/33 WIB 92). Er kan max 10% van het netto-inkomen worden afgetrokken.

Info: Natuurpunt Waasland Kern Scousele: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.