Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

Natuurpunt Waasland vzw is een regionale vereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten in het werkingsgebied. Sinds 1/1/2017 bundelt Natuurpunt Waasland de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Zuid Waasland en het voormalige Natuurpunt WAL.

Sinds 25/3/2018 maakt ook Natuurpunt Hamme deel uit van Natuurpunt Waasland , en is ook Natuurpunt CVN Waasland (Wase natuurgidsen) toegetreden tot Natuurpunt Waasland vzw. 

Het werkingsgebied van Natuurpunt Waasland vzw omvat elf gemeenten: Antwerpen Linkeroever, Zwijndrecht, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Sint Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren en Hamme. We hebben bijzondere aandacht voor de Schelde met haar slikken en schorren en de Durme, die beiden door ons werkingsgebied lopen.

Natuurpunt Waasland vzw komt tevens op voor het behoud van de biodiversiteit en een gezond leefmilieu in haar werkingsgebied.

De website van Natuurpunt Waasland Noord vind je hier, de website van Natuurpunt Waasland Zuid vind je hier. De website van kern Kruin vind je via deze link en de website van kern Hamme vind je hier

Natuurpunt Waasland Kern Linkeroever stelde een plezante wandelzoektocht samen met zoekvragen en fotovragen. Deelname is gratis voor kinderen en volwassenen.
Deelnameformulieren voor de wandelrally vind je via deze link. Stuur je deelnameformulier op voor 31 mei. Veel plezier!

BD Verrekijker Deborah DirvenAnnelien Goudket, student aan de Odisee hogeschool doet voor haar bachelorproef onderzoek naar het maatschappelijk draagvlak voor Blokkersdijk. Als deel van dit onderzoek stelde zij een enquête op, om uit te zoeken wat mensen belangrijk vinden in een natuurgebied en aan vrijwilligerswerk.

De enquête invullen duurt maar vijf minuten en u helpt er zowel Annelien als natuurreservaat Blokkersdijk mee vooruit. Je vindt de enquête terug via volgende link: https://odisee.qualtrics.com/jfe/form/SV_8J7dD8UocNHlGaa