Waasland

 

images/headers/Waasland-1.jpg

In Harbour Life presenteert auteur Patrick Verhoeven het echte leven in de Antwerpse Haven. Op vier tochten door stad en haven (rechteroever en linkeroever) ontmoeten we drieëndertig mensen die op de een of de andere manier door de haven gedreven zijn. Typische professionals maar evengoed de pastoor van Sint-Andries en Natuurpunt Waasland-bestuurslid en natuurbeschermer René Maes. De portretten van fotografe Noortje Palmers zetten hun kleurrijke verhalen in de verf.

De auteur beschrijft meer dan 200 verschillende bezienswaardigheden, waaronder 14 bijzondere café's, 26 restaurants en snackbars, 14 natuurgebieden, 10 kerken, 10 musea en 4 forten.

Aan de hand van heldere kaarten en infographics kan je echt de stad en de haven te voet, per fiets of per auto verkennen. De tochten zijn opgedeeld in enkele kleinere etappes zodat je er een korte uitstap of een dagtrip van kan maken. Maar je kan natuurlijk het boek ook gewoon thuis in de zetel lezen en een virtuele duik nemen in het leven aan de Haven.

Het boek is verkrijgbaar op ons kantoor in Melsele aan 22€ voor niet-leden en 20€ voor leden (op vertoon lidkaart).