In oktober 2019 organiseerden we twee natuurwerkdagen in het natuurgebied Blokkersdijk op de Antwerpse Linkeroever. De opkomst was fantastisch!

Beheer op Blokkersdijk Jef Van De Wiele 20191017Donderdagvoormiddag 17 oktober hielpen elf mensen mee om enkele unieke biotopen te behouden.

Jonge berken en wilgen schieten immers overal in het gebied massaal op en verstoren daarmee waardevolle planten.

Met spaden en zagen gingen we de jonge boomopslag te lijf.

In de droge zomermaanden vallen stranden en poelen droog en komen kleine wilgenplantjes piepen. Honderden jonge wilgenbomen werden uitgetrokken.

Zaterdagvoormiddag 19 oktober gingen enkele uit de kluiten gewassen berken op de Oostvlakte voor de bijl. Zeven vrijwilligers verwijderden met behulp van spaden, wortelzagen (‘Silky Root Cutting’) en boshakken maar liefst 80 stevige boompjes.

Na het harde werk kon iedereen genieten van heerlijke sandwiches, cake en warme thee. Duizendmaal dank aan iedereen die deze dagen tot een waar succes heeft gemaakt!

Heb je zin om af en toe mee de handen uit de mouwen te steken in dit gebied? Laat dan iets weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg ons ook op Blokkersdijk.blogspot.com

Deborah Dirven