aankondiging participatiemoment

 

Natuurpunt Waasland krijgt van Europa subsidies (ca. 83.000 €) voor uitvoering van het LEADER-project “Toegangspoort Grote geule” in Kieldrecht. Daarnaast wordt het project gerealiseerd dankzij het partnerschap van gemeente Beveren, bijkomende sponsoring van MLSO en Interwaas en de vele werkuren die onze vrijwilligers in het project steken. Kom gerust een kijkje nemen of handje toesteken (voor data neem gerust contact op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0484/23.75.59).

Met dit project wordt het boothuis als bestaand kleinschalig erfgoed gerenoveerd en verbouwd tot publiek toegankelijke toegangspoort van en uitkijkpunt over het natuurgebied  de Grote geule.

Daarbij wordt de directe omgeving van het boothuis heringericht zodat meer oevergebonden natuurwaarden direct waarneembaar zullen worden op dit punt en worden de bestaande vervallen woning met bijgebouwen van Kreek 54 gesloopt.

Tot slot wordt met de educatieve invulling van het boothuis inkijk gegeven op de lokale geschiedenis met aandacht voor de landschapshistoriek, de typische natuurwaarden, het belang voor de lokale dorpsbewoners, ... en een blik gegeven op de toekomst met de rol van het Grenspark Groot Saeftinghe als belangrijke meerwaarde voor de streek.